Dat we moeten blijven bewegen om gezond te blijven, weten we allemaal. Maar het gaat niet alleen om bewegen, bewust worden van wat je eet is ook steeds belangrijker. Als je veel sport, moet de voeding die je eet veel brandstof bevatten. Noten zijn hier een goed voorbeeld van. Wil jij weten waarom? Je leest het allemaal in dit artikel.

Eiwitten en vitamine E

De meeste mensen die in de avond snacken, grijpen naar de gebrande noten met veel zout. Voor het sporten moet je juist kiezen voor ongebrande noten. Deze zijn een stuk gezonder en zitten vol vitaminen, eiwitten en mineralen. Vooral wanneer je aan krachttraining doet heeft je lichaam behoefte aan vitamine E. Dit kun je binnenkrijgen door de eiwitrijke amandelen te eten. Vitamine E helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen en spierweefsel. Hoe meer spierweefsel jij in je lichaam hebt, hoe meer calorieën jouw lichaam kan verbranden. Door noten te eten krijg je meer uithoudingsvermogen, waardoor je het sporten langer kunt volhouden. 

Eet ze op het juiste moment 

Dat noten goed zijn voor sporters zegt niet meteen dat je direct voor het sporten een handje noten moet nemen. Je hebt er veel meer voordeel bij wanneer je noten verwerkt in je dieet en een aantal uren voor en een aantal uren na het sporten wat noten eet. Dit komt omdat noten veel vezels en omega-3 vetten bevatten, wat betekent dat het langzaam wordt verteerd door het lichaam. Het is belangrijk om na het sporten iets te eten zodat je lichaam sneller kan herstellen. Wist jij dat de cellen in je lichaam tot twee uur na het sporten openstaan voor voedingsstoffen? Als je dan wat noten eet, kunnen de eiwitten helpen bij het herstellen van de spieren. Cashewnoten, walnoten en amandelen zijn hierbij goede keuzes!

Stillen de honger

Noten bevatten ook vetten. Nu denk jij misschien: ik wil toch helemaal geen vet in mijn lichaam? De vetten die in noten zitten bevatten juist onverzadigde vetzuren. Terwijl jij aan het sporten bent, wordt jouw bloedsuikerspiegel geregeld en jouw hongergevoel gestild. Doordat jouw hongergevoel wordt gestild, voel je minder de behoefte om ongezond te gaan snacken. Een ander voordeel van omega-3 vetten is dat de kans op ontstekingsgevoeligheid in jouw lichaam wordt verminderd. Wil jij na het lezen van bovenstaande informatie noten bestellen? Zeker doen! Noten zijn dus hartstikke gezond, maar let er wel op dat je ze eet met mate.