Gietvloeren worden steeds populairder in badkamers. Dit komt omdat ze een strakke, uniforme uitstraling hebben en gemakkelijker schoon te maken zijn dan andere vloermaterialen. Een ander voordeel is dat ze passen bij elke inrichting door hun neutrale uitstraling. Er zijn echter een paar dingen waar je aan moet denken voordat je een gietvloer in je badkamer installeert. Niet alle gietvloeren zijn bijvoorbeeld geschikt voor een badkamer. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van gietvloeren in badkamers. Zo kun je beslissen of een gietvloer de juiste keuze is voor jou!

Badkamers, gietvloeren en vloerverwarming

Vaak overwegen mensen een gietvloer in hun badkamer als zij gaan renoveren. Er zijn veel redenen waarom mensen hun badkamer renoveren. Sommige mensen willen het uiterlijk van hun badkamer updaten, terwijl anderen de badkamer functioneler willen maken. De laatste jaren kiezen veel mensen ervoor om een gietvloer in hun badkamer te laten gieten. Naast de voordelen die we al besproken hebben, is er namelijk nog een reden dat een gietvloer in je badkamer een goed idee is. Het is namelijk goed mogelijk om vloerverwarming te laten installeren onder deze vloeren. Zo gaat je badkamer weer helemaal mee met de tijd. Een gietvloer is daarnaast dus ook nog eens een goede investering!

Een gietvloer in je badkamer

Afhankelijk van de grootte van je badkamer en of je de douche zelf ook meepakt in je renovatie, biedt een gietvloer nog meer mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat het ook goed mogelijk is om een gietvloer in je doucheruimte zelf te laten gieten? Zo zorg je helemaal voor een uniforme en strakke uitstraling in je hele badkamer. Veel mensen zijn bang dat een gietvloer erg glad wordt en durven dit daarom niet aan. Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor. Een gietvloer in je doucheruimte kan namelijk voorzien worden van een aparte antislip laag. Zo kun je met een gietvloer in je badkamer alsnog gerust douchen!

Een gietvloer in je badkamer laten leggen

Tenslotte is het goed om te weten dat niet elke gietvloer geschikt is voor je badkamer. Dit komt doordat je in een badkamer te maken hebt met een hoger vochtgehalte dan in de rest van je huis. Gelukkig geldt over het algemeen dat je een gietvloer badkamer laat leggen door een gespecialiseerd bedrijf. Deze vakmensen weten namelijk heel goed welke gietvloeren wel en niet geschikt zijn voor je badkamer en eventueel de rest van je huis. Nu ben je helemaal op de hoogte van gietvloeren voor je badkamer!